Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

4 Τρόποι για να καθαρίσεις το παρελθόν σου από το Facebook

Βρήκαμε την λύση για το πως να κρύψεις τις κότες που τάιζες στο FarmVille όταν πήγαινες γυμνάσιο.
Πέμπτη 18 Μαίου 2017
4 Τρόποι για να καθαρίσεις το παρελθόν σου από το Facebook

Η αλήθεια είναι πως ο Mark ο Zuckerberg δεν μας πολυ-συμπαθεί και ας μας πουλάει σε διαφημιστικές και ας μην μας αφήνει να "καθαρίσουμε" το παρελθόν μας τόσο εύκολα από το Facebook. Κάναμε την έρευνα μας και βρήκαμε 4 τρόπους για να "σβήσουμε" το παρελθόν μας (όσο μπορούμε τουλάχιστον) από το Facebook.

Σημείωση: Ότι θα σβήσουμε στην ουσία δεν το σβήνουμε αλλά το "κρύβουμε" από όλους τους χρήστες.

1. Activity Log

Αν ρωτήσεις την έκανες πέρσι την ίδια μέρα (και πρόπερσι, ανάλογα πότε δημιούργησες τον λογαριασμό) το Facebook ξέρει. Και εσύ ξέρεις γιατί μπορείς να μπεις στο Activity Log σου και να το δεις. Στην ουσία αυτή η σελίδα έχει όλη την δραστηριότητα σου στο Facebook, από likes μέχρι σχόλια και από σχόλια μέχρι ποιοι σε έκαναν tag σε φωτογραφία ή post.

Για να μπεις στην σελίδα πήγαινε στο προφίλ σου και κάνε κλικ στο κουμπί "Δείτε το αρχείο δραστηριοτήτων" ή "View Activity Log". Σε αυτήν την σελίδα εμφανίζεται η δραστηριότητας σας στο Facebook από την μέρα που ανοίξατε τον λογαριασμό μέχρι και σήμερα!

Για να διαγράψεις ένα like, comment ή οτιδήποτε άλλο δεν σου αρέσει μπορείς να πατήσεις το μολύβι δεξιά κάθε δραστηριότητας καθώς επίσης στα αριστερά από το μολύβι εμφανίζεται εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ορατή δημόσια ή μόνο από τους φίλους σου.

2. Limit Posts Option

Η αλήθεια είναι πως ο Μαρκ μας σκέφτηκε λίγο, λίγο όμως. Μας έδωσε την δυνατότητα να μειώσουμε τα παλιά μας post με ένα κουμπί, πάμε Ρυθμίσεις -> Απόρρητο -> Περιορίστε το κοινό που θα βλέπει τις παλιότερες δημοσιεύσεις στο Χρονολόγιο σας και πατάμε "Περιορισμός του κοινού για παλιές δημοσιεύσεις".

Να σημειωθεί πως ότι αλλαγή κάνετε με το Limit Posts για να την επαναφέρετε θα πρέπει να πάτε στο Activity Log και να την κάνετε στα posts ένα-ένα.

3. Delete App

Αν έχετε τον λογαριασμό σας από τότε που πηγαίνατε γυμνάσιο ή ακόμη και δημοτικό τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ένα timeline γεμάτο με posts του τύπου "Nikos Papadopoulos fed an animail on FarmVille", για τις εφαρμογές υπάρχει μια πολύ καλή λύση. Στην ουσία διαγράφουμε την εφαρμογή και επιλέγουμε το checkbox για την αφαίρεση όλων των posts της εφαρμογής από το timeline μας.

Πάμε στις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές ή Settings -> Apps και σε αυτήν την σελίδα εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που έχετε επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Facebook. Μπορείτε να διαγράψετε μια εφαρμογή πηγαίνοντας τον κέρσορα επάνω της και κάνοντας κλικ στο "Χ" στα δεξιά σας. Τότε εμφανίζεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και η δυνατότητα επιλογής "Delete all your Spotify activities including posts, photos and videos on Facebook. This may take a few minutes."

4. F___book Post Manager

Το ίδιο πρόβλημα είχαν και άλλοι άνθρωποι για αυτό και δημιούργησαν διάφορες λύσεις για αυτό το πρόβλημα, μια από αυτές τις λύσεις είναι το δωρεάν Chrome extension "F___book Post Manager".

Το συγκεκριμένο extension δεν έχει κάτι δύσκολο στην χρήση του. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη και εγκατάσταση του πρέπει να είστε στην σελίδα Activity Log, πατάτε το κουμπί πάνω δεξιά, επιλέγετε έτος και μήνας (αν θέλετε γρήγορα αποτελέσματα επιλέγετε και speed) και μετά κάνετε κλικ στο κουμπί "Delete". Στην αρχή το extension σκανάρει την δραστηριότητα σας και πριν την διαγραφή θα σας ζητήσει να κάνετε επιβεβαίωση.

-

Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη λύση; Μπορείς να το κάνεις στα σχόλια!

the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.