Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

Susan Bennett: Η γυναίκα "πίσω" από την Siri της Apple

Η Susan Bennett αποκαλύπτει πως δεν είχε αντιληφθεί ότι η φωνή της χρησιμοποιείται στην "Siri" της Apple!
Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Susan Bennett: Η γυναίκα "πίσω" από την Siri της Apple

Έχουμε μάθει για την Susan Bennett, η οποία είναι γνωστή voice-over artists ή αλλιώς ηθοποιός φωνής στο εξωτερικό και της οποίας η φωνή χρησιμοποιείται από την Apple για την προσωπική βοηθο "Siri".

Αυτό που αποκάλυψε πρόσφατα είναι πως η φωνή της χρησιμοποιήθηκε χωρίς η ίδια να το αντιλιφθεί! Σε συνέντευξη της στο Typeform συγκεκριμένα δήλωσε: 

“H γενιά μου δεν έχει μεγαλώσει με υπολογιστές. Νομίζω πως ένα μέρος μας ακόμη θέλει να παραμένει λίγο απομακρυσμένο από αυτά τα μηχανήματα. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να πιστεύει πως δεν τα εμπιστεύεται”

“Κάναμε καταγραφή από εκφράσεις και προτάσεις για να έχουμε όλους τους συνδυασμούς ήχου στα Αγγλικά. Η Αγγλική γλώσσα έχει πάνω από 1 εκατομμύριο λέξεις οπότε φαντάζεστε πόσο χρόνο πήρε αυτή η διαδικασία. Η πρώτη καταγραφή πήρε ένα μήνα το 2005 – πριν καν κυκλοφορήσει το iPhone – 4 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα και μετά έκανα αναβάθμιση σε αυτές τις καταγραφές για 4 μήνες το 2011 και το 2012.”

“Πριν από την Siri η καταγεγραμμένες φωνές ακούγονταν πολύ ρομποτικές και σίγουρα δεν ήταν κάτι που θα ενθουσίαζε ακουστικά τον χρήστη για να ασχοληθεί μαζί του. Η αλλαγή όμως που έφερε η Siri σε αυτό το κομμάτι είναι πιστεύω και ο λόγος που έγινε τόσο δημοφιλής. Ξαφνικά ήταν σαν να μιλάς με έναν άλλο άνθρωπο από το τηλέφωνο σου. Εδώ το άριστα δεν παίρνουν βέβαια οι προπονητές στα φωνητικά αλλά οι ίδιοι οι προγραμματιστές που κατάφεραν κάτι τέτοιο”

“Όταν έμαθα που είχε χρησιμοποιηθεί η φωνή μου αισθάνθηκα κολακευμένη – Να αναφέρω βέβαια πώς όλοι εμείς που δανείζουμε τις φωνές μας για GPS συστήματα, τηλεφωνητές κλπ περνάμε απαρατήρητοι και ελάχιστα ο χρήστης ασχολείται με την ίδια την φωνή μιας και εστιάζει περισσότερο στην πληροφορία που του παρέχει. Όταν όμως παίρνεις μια τέτοια ανώνυμη φωνή και την κάνεις κάτι σαν την Siri τότε αυτό αλλάζει τελείως. Οι χρήστες ξαφνικά δίνουν σημασία τόσο στην φωνή όσο και στην πληροφορία που παρέχει και είναι σαν να συνομιλούσαν με ένα άλλο άνθρωπο. Φυσικά επειδή στους ανθρώπους αρέσουν τα στερεότυπα μόλις η φωνή σου αναγνωριστεί ως αυτή της Siri τότε ξαφνικά γίνεσαι η Siri και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο”

the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.