Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

Πως είναι να πετάς γύρω από τον πλανήτη Δία;

Ένα καταπληκτικό βίντεο που έφτιαξαν οι αστροναύτες της NASA για τον πλανήτη Δία.
Σάββατο 03 Ιουνίου 2017
Πως είναι να πετάς γύρω από τον πλανήτη Δία;

Αποτελείται από 36 φωτογραφίες, 2703 καρέ που πραγματοποιήθηκε με το Σύστημα Φωτογραφικής Αποτύπωσης τεχνικών έργων μεγάλης διάρκειας ή αλλιώς με τον αγγλικό όρο Time-Lapse.

Αυτά τα πλάνα, με την επιστημονική μουσική επένδυση αποτυπώνουν με μεγάλη επιτυχία την εξωγήινη ομορφιά του αέριου γίγαντα.

Τον Μάρτιο, το διαστημόπλοιο της NASA έχοντας ως αποστολή μια κοντινή πτήση γύρω από τον πλανήτη Δία (Perijove 5 flyby), σε απόσταση 2.700 μιλίων (4345.229 χλμ) από την ατμόσφαιρα του πλανήτη, κατάφερε να αποτυπώσει δεκάδες παρατηρήσεις από την JunoCam. Χρειάστηκαν 60 ώρες για τον Γερμανό Μαθηματικό, Gerald Eichstaedt να δημιουργήσει αυτό το βίντεο που παρουσιάζει τον πλανήτη από κάθε οπτική γωνία και αποτυπώνει με μεγάλη επιτυχία την εξωγήινη ομορφιά του αέριου γίγαντα.

Jupiter: Juno Perijove 06 from Sean Doran on Vimeo.

 

Μετά την μεταφόρτωση του βίντεο αυτού, ο animator και σκηνοθέτης Seán Doran το επεξεργάστηκε και το εξομάλυνε, βελτιώνοντας έτσι τα καρέ. Ο Doran ήταν αυτός που πρόσθεσε αργότερα τη δραματική μουσική επένδυση στο βίντεο, εμπνευσμένη από την ταινία του 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος (A Space Odyssey).
Αυτό το βίντεο έδωσε την ευκαιρία για περισσότερες παρατηρήσεις και συμπεράσματα όσον αφορά την ατμόσφαιρα του πλανήτη, καθώς και την επιφάνεια του, στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και 3 λεπτά μαγείας και δέους για τον υπόλοιπο κόσμο.  
 

1. www.dailymail.co.uk
2. vimeo.com
3. www.wired.com 
the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.