Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες θύματα της κυβερνοεπίθεσης "WannaCry"

Περισσότεροι 200.000 υπολογιστές τα θύματα της κυβερνο-επίθεσης της Παρασκευής σε 150 χώρες, απαιτώντας χρήματα για την "απελευθέρωση" του συστήματος.
Δευτέρα 15 Μαίου 2017
200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες θύματα της κυβερνοεπίθεσης "WannaCry"

Σύμφωνα με δηλώσεις του Rob Wainwright, επικεφαλής του Europol, στο Βρετανικό δίκτυο BBC ανέφερε πως η κυβερνοεπίθεση της Παρασκευής έπληξε περισσότερους από 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες, ενώ επίσης ανέφερε πως μετά την επιστροφή από το Σαββατοκύριακου αναμένονται και άλλες επιθέσεις.

Το "WannaCry", όπως ονομάζεται ο ιός, εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας των Windows. Συγκεκριμένα ο ιός κρυπτογραφεί τα δεδομένα του χρήστη με αποτέλεσμα το σύστημα να γίνεται άχρηστο και να απαιτούνται χρηματικά ποσά για την "απελευθέρωση" του συστήματος και την αποκρυπτογράφηση των αρχείων.

Να σημειωθεί επίσης πως η Microsoft εκτός από τις ενημερώσεις για τις εκδόσεις 7, 8 & 10, δημοσίευσε νέο update για τα Windows XP έτσι ώστε να κλείσουν το κενό ασφαλείας.

Ανάμεσα στα θύματα του ιού "WannaCry" βρέθηκαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Εθνικές υπηρεσίες υγείας της Αγγλίας όπως νοσοκομεία και φαρμακεία.

Σύμφωνα με το BBC, οι hackers έχουν λάβει το ποσό των £22,080 ήδη από την Αγγλία.

the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.