Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

Wonder Woman - Μία Διαφορετική Origin Story

Κριτική της ταινίας Wonder Woman
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017
Wonder Woman - Μία Διαφορετική Origin Story
5 χρόνια μετά την ίδρυση του DC Extended Universe και 12 χρόνια από την τελευταία προσπάθεια σε μία ταινία Superhero με θηλυκή πρωταγωνίστρια, το Wonder Woman βγήκε στους κινηματογράφους. Σε καιρούς που όλα τα μεγάλα στούντιο κάνουν προσπάθεια να δημιουργήσουν δικά τους franchise και να τα διαφοροποιήσουν από αυτά των ανταγωνιστών τους, μία τέτοια παραγωγή ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο, το Wonder Woman είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι το φύλο της πρωταγωνίστριας δεν έχει σημασία στην ποιότητα μίας ταινίας.
 
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Diana, την πριγκίπισσα των αμαζόνων και το πως κατέληξε να είναι η υπερήρωας που είδαμε στο Batman v Superman: Dawn of Justice, όπου έκανε την πρώτη της εμφάνιση. Αφού ένας πιλότος συντρίβεται στο νησί των αμαζόνων, η Diana πρέπει να ακολουθήσει το πεπρωμένο της και να πολεμήσει τον Άρη, τον θεό του πολέμου και να φέρει τέλος στον Πόλεμο. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας παίρνει μέρος κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο βοηθάει τους θεατές να νιώσουν εμπάθεια για τους χαρακτήρες, παρόλο που είναι όλοι φανταστικοί, όπως και επίσης κάνει την ιστορία να έχει της ρίζες της στην πραγματικότητα. Η πλοκή δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, αφού εν τέλει αυτό που μένει είναι ότι η πρωταγωνίστρια πρέπει να σώσει τον κόσμο. Όπως και να έχει όμως, το Wonder Woman δοκιμάζει αρκετά πράγματα έτσι ώστε η αίσθηση που δίνει να είναι διαφορετική από άλλες παρόμοιες ταινίες.
 
Σε γενικές γραμμές η ταινία παρέχει αυτό ακριβώς που θα έπρεπε, διασκέδαση. Ανεξάρτητα αν ο ακροατής είναι άντρας ή γυναίκα, το Wonder Woman έχει δράση και κωμωδία, και κανένα από τα δύο δεν είναι φτιαγμένο μόνο με ένα φύλο κατά νου. Η δράση στην ταινία, με λίγες εξαιρέσεις, είναι εντυπωσιακή. Αλλά, πολλές ταινίες έχουν προσφέρει εντυπωσιακή δράση, αυτό που δεν προσφέρουν όμως είναι δράση που να έχει ενδιαφέρον. Το Wonder Woman παρέχει όμως τέτοιου είδους δράση, και ο τρόπος που το καταφέρνει αυτό είναι με το να υπάρχουν συνέπειες για τους χαρακτήρες που παίρνουν μέρος. Οι θεατές ξέρουν ότι η Diana δεν θα πεθάνει στην ταινία. Για να σιγουρευτούν οι σεναριογράφοι ότι η θεατές το ξέρουν αυτό, η ταινία ξεκινάει με την Diana στον κόσμο όπως είναι σήμερα. Αλλά, το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε άμα οποιοσδήποτε από τους άλλους χαρακτήρες επιζεί κάνει κάθε σκηνή δράσης να μπορεί να είναι μοιραία. Παρόλα αυτά, αν δεν συμπαθούσε κανείς για τους χαρακτήρες της ταινίας, ο θάνατος τους δεν θα προκαλούσε επιπτώσεις. Εδώ βοηθάει το χιούμορ της ταινίας. Μέσα από την κωμωδία και τα αστεία, η χαρακτήρες γίνονται ποιο συμπαθητικοί, και έτσι κάνει όσους βλέπουν να νοιάζονται για το πως θα καταλήξουν.
 
Άλλο ένα από τα δυνατά κομμάτια της ταινίας είναι η ηθοποιία. Ξεκινώντας με τους δύο ποιο σημαντικούς ρόλους, της Diana ή Wonder Woman και του πιλότου Steve Trevor τους οποίους υποδύονται η Gal Gadot και ο Chris Pine αντίστοιχα. Ξεχωριστά οι ηθοποιοί είναι και οι δύο καλοί. Ο Chris Pine έχει αποδείξει στο παρελθόν το πόσο χαρισματικός είναι, αλλά και την ικανότητα του να παίξει δραματικούς ρόλους εξίσου καλά. Σε αυτήν την ταινία δεν αλλάζει κάτι από αυτά, και μας δίνει ότι απαιτεί η σκηνή. Για την Gal Gadot όμως, το Wonder Woman είναι μακράν ο μεγαλύτερος της ρόλος μέχρι τώρα. Αυτή η απειρία φαίνεται σε κάποιες από της ποιο δραματικές σκηνές της ταινίας, όπου ο συμπρωταγωνιστής της την επισκιάζει. Ωστόσο, η Gal Gadot δείχνει το ταλέντο της στους υπόλοιπους τομείς του ρόλου τις, ο οποίος είναι βασικός στο πόσο αποτελεσματική είναι η ταινία ως σύνολο. Επίσης όμως, οι δύο τους έχουν καταπληκτική χημεία σε κάθε σκηνή που παίζουν μαζί, κάνοντας την σχέση τους μέσα στην ταινία πολύ πιστευτή. Επιπλέον, οι ηθοποιοί των δευτερεύον χαρακτήρων κάνουν όλοι πολύ καλή δουλειά, με κάποιους, όπως τον Saïd Taghmaoui που υποδύεται τον Sameer, και την Robin Wright που υποδύεται την Antiope, να ξεχωρίζουν.
 
Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και τα αρνητικά, και αυτά είναι αρκετά. Τα μικροπροβλήματα είναι μπόλικα, αυτά όμως θα τα ξεπεράσουν ή δεν θα τα προσέξουν οι περισσότεροι. Τα μεγαλύτερα σφάλματα της ταινίας όμως έχουν να κάνουν με το πως είναι γραμμένη. Χωρίς να κάνω spoil οτιδήποτε, τα τελευταία 25 λεπτά της ταινίας είναι προβλέψιμα, cliché και σε γενικές γραμμές κακογραμμένα. Μετά από μια δυνατή προσπάθεια τις ταινίας να διαφοροποιήσει τον εαυτό τις από άλλες Origin Story και γενικά Superhero Movies, το τέλος της καταλήγει να είναι ένα στερεοτυπικό καλός εναντίον κακού. Το χειρότερο όμως είναι το πως ανάμεσα στην φασαρία της τελευταίας μάχης, στην οποία οι συγγραφείς δεν κρατάν τηρούν από όσα έκαναν την δράση στην υπόλοιπη ταινία καλή, χάνετε οι στιγμή που θα έπρεπε να είναι η ποιο συναισθηματική.
 
Εν τέλει, το Wonder Woman έχει κάποια στοιχεία που την κρατάνε από τα να είναι μια εξαιρετική ταινία. Παρόλα αυτά καταφέρνει να δώσει δύο ώρες ψυχαγωγίας μέσα από καλή δράση, απολαυστικό χιούμορ και πρώτης τάξεως παραγωγή και κάτι που μπορώ να προτείνω σε όσους θέλουν να δουν μια δροσερή καλοκαιρινή ταινία δράσης.
 
Τίτλος - Wonder Woman
Σκηνοθεσία - Patty Jenkins
Πρωταγωνιστούν - Gal Gadot, Chris Pine
the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.