Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

Περιήγηση στην Αθήνα

Ταξίδι στην μαγευτική Αθήνα
Τρίτη 16 Μαίου 2017
Περιήγηση  στην Αθήνα

Μακραίωνη και πλούσια, η ελληνική παράδοση συνθέτει στοιχεία από διαφορετικές εποχές ( Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Τουρκοκρατία, Νεοελληνικό κράτος). Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ . Μια πολύ καλή θέση διαθέτει η Αθήνα στην τάση της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μια πόλη συνονθύλευμα διαφορετικών εποχών, με την Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο στάδιο και την Πλάκα να επιβεβαιώνουν το γεγονός.

Η Ακρόπολη το αιώνιο σύμβολο της πόλης της Αθήνας είναι ένα από τα πιο επιβλητικά αξιοθέατα του κόσμου! Αυτός ο μοναδικός προορισμός κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης ο Παρθενώνας επίσης εκεί βρίσκονται και το Ερέχθειο, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια.

Το μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα σύγχρονο μουσείο αντάξιο των αριστουργημάτων του ιερού βράχου που στεγάζει. Το μουσείο άνοιξε της πύλες του στο κοινό το καλοκαίρι του 2009 και προσφέρει στους επισκέπτες του μία ολοκληρωμένη εικόνα της Ακρόπολη και των ευρημάτων της.

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το διοικητικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και φιλοσοφικό κέντρο της πόλης. Τα κυριότερα μνημεία που βρίσκονται εκεί είναι η Ποικίλη Στοά, ο Ναός του Ηφαίστου, το Μητρώο, ο Θόλος, η Στοά του Αττάλου, το Βουλευτήριο και ο Βωμός των Δώδεκα Θεών

Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο είναι σπίτι των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο κτίστηκε μεταξύ του 330 και 329 π.Χ. Κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή των Παναθηναϊκών Αγώνων όπου τιμούσαν την θεά Αθηνά.

Στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης υπάρχει η αρχαιότερη ίσως συνοικία της Ευρώπης, η Πλάκα. Η μεγαλοπρέπεια της ιστορίας της είναι βαθιά χαραγμένη στα ένδοξα, αρχαία απομεινάρια, στους βυζαντινούς ναούς και στα επιβλητικά, αναπαλαιωμένα νεοκλασικά της εποχής μας. Με ιστορία που ξεπερνά τα 3.500 χρόνια, σας υποδέχεται στα στενά της σοκάκια και σας αποκαλύπτει τα μυστικά της.

Το Μοναστηράκι είναι συνοικία της Αθήνας γύρω από την Πλατεία Μοναστηρακίου. Στην πλατεία βρίσκεται η πρώην καθολική εκκλησία. Κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου, βρίσκεται η πλατεία Αβησσυνίας, βρίσκεται και το παζάρι παλιότερα γνωστό για τα παλαιοπωλεία.

Η Αθήνα μήτρα του δυτικού πολιτισμού προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους επισκέπτες της, ένα «ταξίδι» στην ιστορία 6.000 ετών! Το «βάπτισμα» σε σπουδαία μνημεία και αριστουργήματα της τέχνης από την αρχαιότητα και τη μεσαιωνική εποχή, αλλά και στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου και του 20ου αι, σε συνδυασμό τη μαγεία του φυσικού τοπίου ανταμείβει οποίον βρεθεί να την επισπευτεί.

the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.