Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

5 +1 ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Τα μικρόβια βρίσκονται παντού, σε καθημερινά μέρη και αντικείμενα που δεν είχες σκεφτεί οτι υπάρχουν.
Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017
5 +1 ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Τα μικρόβια που μπορούν να εισβάλουν στο σώμα μας βρίσκονται παντού, στον αέρα, στο φαγητό και στα φυτά, μέσα και πάνω στα ζώα, στο χώμα και στο νερό και κυριολεκτικά σε οποιαδήποτε επιφάνεια! Κυμαίνονται από μικροσκοπικούς οργανισμούς μέχρι μεγαλύτερα παράσιτα. Οι θερμοκρασίες των 35 βαθμών Κελσίου και άνω είναι ιδανικές για τον "πολλαπλασιασμό των μικροβίων και πλέον αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. Υπάρχουν σε καθημερινά αντικείμενα και μέρη που δεν είχες σκεφτεί!

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το κινητό σου; Πιθανότατα, δεν το καθαρίζεις  τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Σκέψου όλες τις επιφάνειες στις οποίες το ακουμπάς, τις τσάντες που το πετάς μέσα, ακόμα και τα δικά σου χέρια που το ακουμπάνε καθημερινά… πόσα μικρόβια! Το περιοδικό «Prevention» αναφέρει πως τα κινητά «κουβαλάνε» έναν τεράστιο αριθμό μικροβίων, βακτηρίων, κλπ. Μέσα σε αυτούς βακτήρια που προκαλούν τον σταφυλόκοκκο, τη σαλμονέλα, αλλά και βακτήρια που μπορούν να μολύνουν τα μάτια.

ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Σίγουρα δεν είναι δυνατό να καθαρίζεις κάθε χαρτονόμισμα ή κέρμα που περνάει μέσα από τα χέρια σου, όμως πρέπει να καθαρίζεις τα χέρια σου μετά την επαφή σου με αυτά. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, πόσα άτομα τα έχουν ακουμπήσει, που έχουν βρεθεί πριν φτάσουν σε εσένα… Οι πιστωτικές κάρτες, βέβαια, μπορούν να καθαρίζονται πιο εύκολα. Γιατροί μιας κλινικής της Κλίβελαντ των ΗΠΑ, βρήκαν πως τα χρήματα περιέχουν από βακτήρια σταφυλόκοκκου μέχρι και …κόπρανα!!

ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Σίγουρα χρειάζεσαι το δοχείο της κέτσαπ, το αλάτι και διάφορα άλλα, όμως σκέψου πόσες φορές έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλους και πόσες φορές καθαρίζονται ανά διαστήματα. Ακόμα και αν πλύνεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό, τα μικρόβια του τελευταίου ατόμου που ακούμπησε την κέτσαπ θα βρίσκονται στο μπέργκερ και τις τηγανιτές πατάτες σου!!

ΤΑ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ

Και μιας και πήγαμε στο φαγητό, τα μενού στα εστιατόρια είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Για την ακρίβεια, η ABC news ανέφερε πως τα μενού σε ένα εστιατόρια έχουν περισσότερα μικρόβια και από το κάθισμα της τουαλέτας…!!

ΟΙ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Ας μην μιλήσουμε για τα πεντακάθαρα λεωφορεία που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους. Οι χειρολαβές και γενικά οτιδήποτε μπορεί να ακουμπήσει κάποιος εκεί μέσα είναι οπλισμένο με εκατομμύρια μικρόβια!

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Τέλος, είτε αναφερόμαστε στα κλειδιά του σπιτιού, είτε του αυτοκινήτου, και τα δύο μεταφέρουν εξίσου, πολλά μικρόβια. Σκέψου, πόσες φορές ο μέσος άνθρωπος καθαρίζει τα κλειδιά του; Ακριβώς… ποτέ!

Δεν είμαι της άποψης πως πρέπει να μετατραπούμε σε έναν όχλο μανιακό με την καθαριότητα, όμως είναι σημαντικό να προσέχουμε και να τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής!

 

 

 

1.www.healthyliving.gr
2.www.nooz.gr
3.www.bustle.com

 
the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.