Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

25 χρόνια μουσικής μαγείας

Το μοναδικό φεστιβάλ jazz μουσικής στην Ελλάδα, λαμβάνει χώρα στο λόφο του Sani Resort ή αλλιώς Ακτή Σάνη στη Χαλκιδική και γιορτάζει 25 χρόνια από τη δημιουργία του.
Σάββατο 08 Ιουλίου 2017
25 χρόνια μουσικής μαγείας

To Sani Festinal αποτελεί μοναδική κατηγορία για τον πολιτισμό της χώρας μας. Δε σχετίζεται με την πρωτεύουσα, δεν πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, καθώς η μοναδικότητά του βρίσκεται στο λόφο της Ακτής Sani. Με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής, η αρχική χρήση του λόφου ήταν να προστατεύσει πριν από έξι αιώνες την μικρότερη κόρη του τοπικού άρχοντα από το Σουλτάνο.

Από το 1992 έως και σήμερα, ο λόφος είναι άρρητα συνδεδεμένος με τη μουσική. Μπορεί να ξεκίνησε ως jazz festival αλλά στην πορεία φιλοξένησε και καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Χάρις Αλεξίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και φυσικά ο Διονύσης Σαββόπουλος. 

Κάθε χρονιά είναι μοναδική, καθώς οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης. Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και μία συναυλία στο λόφο, έχουν δεθεί άρρηκτα με τον χώρο και έχουν νιώσει τη μαγεία της μουσικής βαθιά μέσα τους. Ακόμα και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες έχουν νιώσει το ίδιο συναίσθημα, έχουν εκφράσει την επιθυμία να εμφανιστούν κι άλλη φορά και αρκετοί από αυτούς την έχουν πραγματοποιήσει.

Το 1998, η Cassandra Wilson έκλεισε τη συναυλία της λέγοντας:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που εγώ, η Cassandra, ολοκληρώνω τη φετινή πανευρωπαϊκή περιοδεία μου εδώ, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Πέρυσι το Sani Festival ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερο, καθώς φιλοξένησε κορυφαίους καλλιτέχνες, παλαιούς και δή παγκοσμίου φήμης γνωστούς αλλά και νέους ανερχόμενους όπως η Joss Stone, o Michael Wollny, η Hiromi, ο Daniel Hope, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Sani Festival, γιορτάζοντας την αργυρή επέτειό του, μας παρουσιάζει και πάλι ιδιαίτερες μορφές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και στο κάλεσμά του περιμένει και τη δική μας ανταπόκριση.

 

Το φετινό πρόγραμμα του Sani Festival έχει ως εξής:

JAZZ ON THE HILL

08.07

Trondheim Jazz Orchestra

feat. Eirik Hegdal & Joshua Redman

15.07

Gonzalo Rubacalba Quartet

"Tribute to Charlie Haden"

feat. Bob Bruya, Sam Hart, Marcelo Bourque Perez

 

INTERNATIONAL SOUNDS

23.07

Dee Dee Bridgewater's Memphis

29.07 

China Moses

 

GREEK VARIATIONS

05.08

Manolis Mitsias

Tribute to the Artist from Halkidiki

13.08

Natassa Bofilou

Babel II - Summer Edition

 

CLASSICAL WAVES

19.08

Thessaloniki State Symphony Orchestra

Tribute to Maria Kallas

 

Στο κάλεσμά του... ας είμαστε όλοι εκεί!

the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.