Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο συμφωνείς με την χρήση cookies. Μάθε Περισσότερα Εντάξει

Ο τουρισμός στην Ελλάδα για το 2017

Η φετινή αύξηση των τουριστών στην χώρα μας. Οι λόγοι, τα δεδομένα, οι συνθήκες αλλά και ο τουρισμός ως αξία.
Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017
Ο τουρισμός στην Ελλάδα για το 2017

Άλλο ένα καλοκαίρι..  Άλλο ένα καλοκαίρι με τον τουρισμό της Ελλάδας να αυξάνεται έως και 70% όπως κάνουν λόγο οι αρμόδιοι φορείς. Προβλέπεται επομένως ένα καλοκαίρι με τεράστια κέρδη για την Ελληνική οικονομία. Ένα καλοκαίρι το όποιο θα φέρει μια ανάσα οικονομικής δροσιάς στη χώρα μας η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε οικονομική ύφεση. 

Ο τουρισμός για τη χώρα μας αποτελούσε ανέκαθεν έναν πόρο ανάπτυξης. Είναι ενδεχομένως το πιο δυνατό μας όπλο εφόσον οι επενδύσεις λείπουν και οι εξαγωγές είναι έως και ανύπαρκτες. Είναι ένας τομέας στον οποίο οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι διαπρέπουν και φέρουν πάντα εις πέρας το έργο της φιλοξενίας των τουριστών.

Έτσι λοιπόν τα δεδομένα δείχνουν τεράστια αύξηση των τουριστών. Μια ίσως αύξηση η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως ρεκόρ αφίξεων. Τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς έχουν σταματήσει να δέχονται κρατήσεις λόγω του τεράστιου όγκου τουριστών που έχει ήδη κάνει κράτηση και των ανθρώπων που συρρέουν κάθε μέρα στη χώρα μας. Πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα τουλάχιστον 28 εκατομμύρια άτομα ενώ φέτος αναμένονται 30 εκατομμύρια. Οι λαοί οι οποίοι δείχνουν την μεγαλύτερη προτίμηση στην Ελλάδα είναι μάλλον η Γερμανία και η Ρωσία. 

Οι λόγοι θα λέγαμε μάλλον ότι είναι οι συνήθεις.. Ήλιος, θάλασσα, όμορφα νησιά, θάλασσες με κρυστάλλινα νερά και φιλόξενο περιβάλλον. Οι τουρίστες έχουν αποδείξει επανειλημμένως οτι τους αρέσει το ελληνικό περιβάλλον και για αυτό το προτιμούν και φέτος άλλωστε. Αρέσκονται ιδιαιτέρως στα ξέφρενα πάρτυ στα νησιά με την Μύκονο να κλέβει την παράσταση. Φέτος όμως σε όλα αυτά προστίθεται και ένας ακόμη λόγος. Η Ελλάδα για καλή της τύχη δεν έχει πέσει θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS. Αυτό της δίνει την ευκαιρία να μπορέσει να προσφέρει στον μέσο τουρίστα ένα πιο ασφαλές μέρος για διακοπές και αναψυχή ειδικά αν πρόκειται για οικογένεια. Αυτό την κάνει να υπερτερεί ως προορισμός έναντι άλλων. 


Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του καλοκαιριού και όλα δείχνουν να κυλάνε ομαλά με την Ελλάδα να πρέπει να ανταπεξέλθει στην φιλοξενία ενός πληθυσμού έως και τριπλάσιου απο τον δικό της. Θα είναι ένα καλοκαίρι αναμφισβήτητα κερδόφορο. Οι Έλληνες θα κάνουν απλά αυτό που ξερούν απο παλιά. Να επιδεικνύουν τον καλό χαρακτήρα, την φιλοξενία και το φιλότιμο που ανέκαθεν είχαν ώστε να κυλήσει η τουριστική περίοδος όπως πρέπει και όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.

Έξάλλου ο τουρισμός είναι ευκαιρία για επικοινωνία των λαών, για συμφιλίωση και προώθηση της ειρήνης. Ειδικά για την χώρα μας αποκτά και άλλη σημασία λόγω της δυσχερούς οικονομικής μας κατάστασης και μοιάζει πλέον με μια όαση στην έρημο ή κάνει την Ελλάδα ένα πιο όμορφο τοπίο από ότι είναι, γεμάτο ανθρώπους με όρεξη και πάθος για αύτο που κάνουνε. 

the VIP club
Ότι πιο special έχουμε έρχεται στο email σου!

Σχόλια

Κάνε εγγραφή και γράψε το σχόλιο σου!
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Εγγραφή

Η χρήση ad blocking εφαρμογών μειώνει την εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδα μας.

Απενεργοποίησε το ad block και κάνε ανανέωση.